

Research, Innovation and Making Open Lab

> www.fablabathens.gr www.fablabnetwork.gr

۲

contact: info@fablabnetwork.gr

fablab Athens

Research, Innovation and Making Open Lab











Thermoforming machine





Images Source:www.ntua.gr/archtech/lab.

fablab Athens

Research, Innovation and Making Open Lab



ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου 157 80 Αθήνα 🕾 210-772 1807, 1095, 4437 🖹 1988

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ 6^{η5}/2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 *(συνέχεια 9.4.2012)* (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 470)

Σήμερα την 9^η Απριλίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 συνήλθε σε συνέχεια της από 6.4.2012, η Σύγκλητος του ΕΜΠ, στην Αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου στο κτήριο Διοίκησης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, κατόπιν πρόσκλησης του Πρύτανη με αρ. πρωτ. 7374/30.3.2012.

Παρόντες: Ο Πρύτανης κ. Σ. Ε. Σιμόπουλος και οι Αντιπρυτάνεις κ. Ι. Ν. Αβαριτσιώτης και κα Α. Ι. Μοροπούλου.

Τα μέλη:

Πρόεδροι και Αναπληρωτές Πρόεδροι Σχολών: κ. Α. Στάμου, Αναπλ. Πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ο οποίος αναπληρώνει τον κ. Ι. Γκόλια, κ. Δ. Παπαντώνης, Πρόεδρος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, κ. Α.-Γ. Σταφυλοπάτης, Πρόεδρος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, κα Ε. Μαϊστρου, Πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, κ. Ε. Κούκιος, Πρόεδρος της Σχολής Χημικών Μηχανικών, κ. Α. Σιόλας, Πρόεδρος της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, κ. Ι. Πασπαλιάρης, Πρόεδρος της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών και κ. Δ. Καλιαμπάκος, αναπλ. Πρόεδρος της Σχολής, κ. Γ. Τριανταφύλλου, Πρόεδρος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, κ. Α.-Π. Σεραφετινίδης, Πρόεδρος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών.

Εκπρόσωποι μελών ΔΕΠ Σχολών: κ. Ε. Χίνης, εκπρόσωπος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών (χωρίς δικαίωμα ψήφου), κ. Δ. Φωτάκης, αναπλ. εκπρόσωπος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (χωρίς δικαίωμα ψήφου) ο οποίος αναπληρώνει τον κ. Π. Γεωργιλάκη, κα Ε. Παυλάτου, εκπρόσωπος της Σχολής Χημικών Μηχανικών, κα Ο. Αραμπατζή, εκπρόσωπος της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, κ. Γ. Ζαραφωνίτης, εκπρόσωπος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και κ. Κ. Μπελιμπασάκης, εκπρόσωπος της ίδιας Σχολής, κ. Ε. Λιαροκάπης, εκπρόσωπος της Σχολής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών και κ. Ε. Κοντρού-Δρούγκα, αναπλ. εκπρόσωπος της ίδιας Σχολής.

Εκπρόσωπος ΕΔΠ: Δεν έχει οριστεί.

Εκπρόσωπος ΕΕΔΙΠ: κ. Γ. Αμολοχίτης, αναπλ. εκπρόσωπος ο οποίος αναπληρώνει τον κ. Χ. Τσιάκαλο.

Εκπρόσωπος ΕΤΕΠ: κα Ε. Σούμα.

Εκπρόσωπος ΔΠ: κα Α. Μαναβή.

Εκπρόσωποι Μεταπτυχιακών Φοιτητών:

Εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων: κ. Χ. Πατούνης, εκπρόσωπος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και κ. Δ. Παπαβασίλης, εκπρόσωπος της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών

Παρίστανται: κα Π. Αλαμάνου, αναπλ. Προϊσταμένη Γραμματείας Συγκλήτου (συνεδρίαση 6.4.2012) και η αναπληρώτριά της κα Ρ. Παπαδοπούλου (συνεδρίαση 9.4.2012).

Απόντες: κ. Α. Σταθόπουλος, εκπρόσωπος μελών ΔΕΠ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, κα Ε. Παναγιωτάτου, εκπρόσωπος μελών ΔΕΠ της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, κ. Δ. Δαμίγος, εκπρόσωπος μελών ΔΕΠ της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, κ. Ι. Γιαννούλης και κα Ε. Παναγιωτοπούλου, εκπρόσωποι Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών, κ. Δ. Γλυνός εκπρόσωπος Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών.

Η Σύγκλητος βρίσκεται σε απαρτία και αρχίζει η συζήτηση των θεμάτων της Η.Δ.



Research, Innovation and Making Open Lab

> "In the spirit of never wasting a good crisis, if ever there was a time to show the impact of a new economic and educational model, this is certainly it and Greece is certainly the place for this." Neil Gershenfeld,2012



Open Labs

www.fablabathens.gr www.fablabnetwork.gr

contact: info@fablabnetwork.gr

With the future support of:



University of Athens

Institute of Education for memebers of Technical Chamber of Greece

P2P Foundation Greece

P2P Foundation/ Greece



Greek Institute of Open Source Software



۲